Competenties

Ik treed op als adviseur, inspirator, procesbegeleider, projectleider of interim manager. Mijn twee kerncompetenties zijn adviseur en procesbegeleider.

Adviseur

Als adviseur begeleid ik organisaties op hun weg naar een meer open en efficiente ICT. Mijn kracht is mijn achtergrond in techniek en brede kennis van open source software en open standaarden, gecombineerd met ruime ervaring in veranderprocessen, procesinrichting, beheer, ICT-infrastructuren, ITIL, Change Management, etcetera. Ik verbind techniek aan processen, beleid, mensen en de mogelijkheden van de organisatie.

Ik ben scherp, bondig en doelgericht. Mijn adviezen kunnen reiken van een kortdurend assessment tot een langdurige samenwerking.

Zo kan ik u onder andere helpen bij:

  • beleidsaanpak Open Standaarden / Open Source Software
  • strategische / tactische plannen (Open) ICT
  • procesinrichting, organisatieverandering en cultuuraanpakken rondom informatiseringsvraagstukken
  • (technische) ondersteuning bij pakketselecties, aanbestedingen etc.
  • second opinion bij pakketselecties, leverancierskeuze, aanbestedingen etc.
  • complexe infrastructurele vraagstukken
  • ITIL, Prince II
  • organisatorische, beleidsmatige en technische vragen
  • Antwoord concepten / KCC

Procesbegeleider

Ik heb een ruime ervaring in het vormgeven van bedrijfsprocessen en in het begeleiden van groepen om gezamenlijk te komen tot een verandering. Ik ben in staat om het proces zo te begeleiden dat een ieder gehoord wordt en tegelijkertijd de doelen van de organisatie worden gerealiseerd. Dit zoeken, praten, luisteren en vinden van de verandering is waar ik goed in ben.

Als generalist heb ik een brede kijk en vind ik aansluiting op alle niveau’s van een organisatie. Ik kan mij inleven in de bestuurder, beleidsmedewerker, de manager, de baliemedewerker en de technicus en ben in staat hen samen te brengen en te verbinden.

Voorzitter

Naast boven genoemde competenties treed ik graag op als technisch / onafhankelijk (dag)voorzitter. Ik ben krachtig en to-the-point. Uw vergadering of bijeenkomst efficient leiden, waarbij ik zorg draag dat standpunten optimaal gewisseld worden en er besluiten worden genomen, is iets wat ik erg graag doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.